fbpx

Marije Grift

Who's that girl?

Over Marije Grift

“And I said to my body. Softly.
‘I want to be your friend.’
It took a long breath. And replied.
‘I have been waiting my whole life for this.”

Sun ♓︎, moon ♌︎, ascedant ♌︎
Human design: reflector.

Dochter, zusje & poezenmoeder.

@the beginning
Van kleins af aan was ik al bezig met ‘de zin van het leven’. Alleen voelde ik me niet helemaal van deze aarde. Alsof ik op de verkeerde planeet was geboren. Ik probeerde me in een hokje te stoppen wat past in de maatschappij. Ken je nog die blokkendozen van vroeger? Waar je elk blok figuurtje in het passende sjabloon moest krijgen? En je gefrustreerd als ukkie dat rondje in dat rechthoek probeerde te krijgen? Nou, daar kun je het mee vergelijken. Zo voelde ik me.

Zo begon ik ooit met de studie toegepaste psychologie, pabo & journalistiek (niets afgemaakt). Haalde ik later papiertjes voor fitness en personal training. Niets van dit alles voelde als écht mij. Maar het past wel in de maatschappij.

Het gevoel hier niet te horen, maakte me depressief. Wat zich in mijn tienerjaren uitte in anorexia en ander destructief gedrag. Ik dacht door zo min mogelijk gewicht mee te dragen mij zo licht mogelijk te voelen. In tegenstelling tot dat voelde ik me 24/7 zwaar. De reden dat ik nooit gestopt ben met vechten, was de vraag die ik me altijd bleef stellen: dit kan hét toch niet zijn? Er is toch een réden dat ik hier ben?

De psychiatrie
In de psychiatrie voelde ik me van het kastje naar de muur gestuurd. Bij de afdeling persoonlijkheid zeiden ze dat ik te depressief was. Bij depressie zei de afdeling dat het teveel met mijn persoonlijkheid verweven was. De artsen zeiden dat ik nooit van mijn depressie af zou komen: het zat teveel verweven met mijn persoonlijkheid. Dát heb ik nooit geaccepteerd. Ik besloot het leven nog 1 kans te geven.

En dat begon de bij de verantwoordelijkheid over mijn leven, denken & voelen terug te pakken.

Herstel
Tijdens mijn herstel begon ik met kickboksen en later krachttraining. Hierbij leerde ik om voor mijn lichaam en geest te zorgen. Trainen maakt me zowel fysiek als mentaal sterker en weerbaarder.

Ik begon me te verdiepen in wat ze noemen spiritualiteit. Wet van aantrekking, energie, vibratie, astrologie, chakra’s, edelstenen etc. Het was een ‘pling’ moment om te beseffen dat ik mijn eigen leven kon creëren. Onder mijn eigen voorwaarden. En dat ik geen slachtoffer was van mijn eigen leven. Want ik heb dit zelf gecreëerd. Dus dan kan ik het ook weer ongedaan maken.

En waar ik altijd dacht dat ik inmiddels wel veel had gefixt van mezelf in alle therapie, kwam ik tijdens de cursussen reiki erachter dat er nog meer zit wat geheeld mag worden. En dat is oké.

Ondernemersreis

Voor mij voelt het dat ik mijn hele leven dingen moet. Moeten van mezelf. Alle regeltjes in mijn hoofd. Opgesteld door mijn eetstoornis. Maar ook het moeten van de maatschappij. Ik moet werken. Ik moet ook nog op bepaalde tijden werken. Dan is er ook nog iemand die voor mij bepaald hoeveel vakantiedagen ik heb in een jaar. Moet ik nog even doorgaan ;-)?

Vanuit de behoefte lichter en vrijer te leven begon ik een online fitness coaching op te zetten. Uiteindelijk is dit niets geworden. Ik voelde me genoodzaakt weer een baan in loondienst te nemen. Tegen al mijn kernwaarden in. Zo begon ik als hulpkracht in een slijterij. En ben ik nu werkzaam als assistent slijterijmanager in opleiding.
En ik vind mijn job leuk. Ik vind mijn functie leuk.
Maar het is niet wat ik wil. Na een mental breakdown ging de knop om: ik had mezelf beloofd mijn mentale gezondheid altijd op nummer 1 te zetten. En in loondienst zijn, maakte mij geen leuker mens.

Mijn missie
En nu ben ik hier. Terug bij plan A. Weer gaan ondernemen. Lerende van mijn ‘fouten’ de eerste keer. Mezelf toestaan om hulp te vragen.

In mijn journey van the school of life kwam ik erachter dat licht leven niet zit in gewicht. In zo min mogelijk wegen. Maar in een hoofd waarin minder plek is voor moeten, oordelen & belemmerende overtuigingen. En een bepaalde bewustwording van jezelf. Maar dit kost tijd. Want jouw manier van leven, denken & voelen heeft zich niet in 1 dag gevormd. Dus heeft het tijd nodig om dit te shiften.
Daarom is mijn missie jou in kleine stapjes te helpen, ondersteunen, begeleiden naar een lichter leven. 

“In de psychiatrie kreeg ik het idee dat ik gefixt moest worden. Door onderzoek en vragenlijsten werd er gekeken naar wat er mis was met mij. Door astrologie zag ik dat er een blauwdruk van mij was. Er hoefde niets gefixt te worden. Ik moest alleen leren leven naar die blauwdruk om mijn leven in overeenstemming met mijn zijn te krijgen.”