fbpx

Over Marije Grift

Sun ♓︎, moon ♌︎, ascedant ♌︎
Human design: reflector.

Dochter, zusje & poezenmoeder.

Van kleins af aan was ik al bezig met ‘de zin van het leven’. Alleen voelde ik me niet helemaal van deze aarde. Alsof ik op de verkeerde planeet was geboren. Ik probeerde me in een hokje te stoppen wat past in de maatschappij. Ken je nog die blokkendozen van vroeger? Waar je elk blok figuurtje in het passende sjabloon moest krijgen? En je gefrustreerd als ukkie dat rondje in de rechthoek probeerde te krijgen? Nou, daar kun je het mee vergelijken.

Zo begon ik ooit met de studie toegepaste psychologie, pabo & journalistiek (niets afgemaakt). Haalde ik later papiertjes voor fitness en personal training. Niets van dit alles voelde als écht mij. Maar het past wel in de maatschappij.

Het gevoel hier niet te horen, maakte me depressief. Wat zich in mijn tienerjaren uitte in anorexia en ander destructief gedrag. De reden dat ik nooit gestopt ben met vechten, was de vraag die ik me altijd stelde: dit kan het toch niet zijn? Er is toch réden dat ik hier ben?

Ik ben toen begonnen met kickboksen en later krachttraining. Hierbij leerde ik om voor mijn lichaam en geest te zorgen. Trainen maakt me zowel fysiek als mentaal sterker en weerbaarder.

Ik begon me te verdiepen in wat ze noemen spiritualiteit. Wet van aantrekking, energie, vibratie, astrologie, chakra’s, edelstenen etc. En waar ik altijd dacht dat ik inmiddels wel veel had gefixt van mezelf in alle therapie, kwam ik tijdens de cursussen reiki erachter dat er nog meer zit wat geheeld mag worden. En dat is oké.

En nu is het mijn missie om jou te helpen je bewustzijn te vergroten. Je te laten zien en voelen dat er méér is dan dit, hier, op aarde.

“In de psychiatrie kreeg ik het idee dat ik gefixt moest worden. Door onderzoek en vragenlijsten werd er gekeken naar wat er mis was met mij. Door astrologie zag ik dat er een blauwdruk van mij was. Er hoefde niets gefixt te worden. Ik moest alleen leren leven naar die blauwdruk om mijn leven in overeenstemming met mijn zijn te krijgen.”