fbpx

Marije Grift

Loondienst

Ondernemersverhaal: van fitgirl, naar slijterijmeisje naar bossbabe to be

Het ondernemersverhaal ziet er van iedereen anders uit. Misschien ben je al een tijd bezig met ondernemen. Heb je nog geen ondernemersverhaal of sta je aan het begin om je eigen ondernemersverhaal te creëren. Daarom deel ik mijn journey van uitkering naar ondernemerschap met jou.

Mijn fitgirl tijd

Training & voeding is een topic dat mij afgelopen jaren enorm is gaan boeien. In eerste instantie voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Na geïnvesteerd te hebben in de nodige fitness cursussen/opleidingen wilde ik hier een succesvolle business van maken. Online fitness coaching voor vrouwen was het idee. Ik wilde vrouwen helpen in hun fysieke en mentale transformatie proces. Zelf had ik namelijk ondervonden dat dit hand in hand gaat en elkaar enorm kan ondersteunen.

Ik wilde passen in het bekende online fitgirl wereldje. Maar dan wel op mijn manier. Niet vol met mijn booty in beeld, omdat dit tientallen likes oplevert. Maar kwetsbaar en gericht op mental health. En toch past dit fitgirl wereldje niet bij mij. En is dit niet hoe ik ben. De online fitness coaching die ik vanuit hier heb opgezet is uiteindelijk niet wat geworden.

In die tijd leefde ik nog van een Wajong* uitkering. Het UWV stond achter mijn idee een eigen business op te zetten. Nadat zij op bijzondere wijze besloten mijn uitkering stop te zetten en ik geen inkomsten had uit mijn eigen bedrijf zat er voor mij maar 1 ding op:

Ik ging terug in loondienst

Er stond een vacature open bij een slijterij. De periode dat ik daar kon beginnen, sloot perfect aan met de einddatum van mijn uitkering. De werktijden waren ook best wel chill. Het was ook totaal iets anders dan ik hiervoor deed. Even weg uit dat fitgirl wereldje.

Ik kreeg de job. In de slijterij heb ik een paar maanden gewerkt als hulpkracht. Alleen met die uren kon ik de rekeningen niet betalen. Het idee was dan ook dat ik naast de baan nog wilde werken aan mijn eigen online onderneming. Dit kwam er alleen niet van.

De functie voor assistent slijterijmanager kwam vrij. Deze heb ik met beide handen aangepakt. Op deze manier kon ik genoeg uren werken en houd ik maandelijks nog geld over.

Maar toch.. ik kan niet goed werken onder een baas. Ik ben het niet eens met dingen. Ga dan schoppen tegen het systeem. Spreek uit waar ik tegenaan loop en het niet mee eens ben. Dat wordt niet altijd gewaardeerd. Shut up en doe je werk.

Mijn werk vind ik leuk. De functie vind ik leuk. De hele dag tussen de flessen wijn staan, voelt als een job made in heaven.

Maar het is wel in loondienst. Daar word ik gewoon niet happy van.

Terug naar plan A

Nu ga ik weer ondernemen. Pak ik het anders aan dan de vorige keer (#alleszellufdoen). De online fitness coaching laat ik achter me. Geen training tips. Geen voeding tips (op dat vlak).

Ik ga jou helpen naar een #lichterleven. Met meer open, eerlijke, kwetsbare en rauwe content. Met een vleugje spiriwiri.

*Een Wajong uitkering is een uitkering voor ‘jonggehandicapten’. Mensen die op jonge leeftijd arbeidsongeschikt worden door mentale en/of fysieke issues.