fbpx

Marije Grift

Loondienst

Hoe ik manifesteerde dat mijn uitkering werd stop gezet

Ben jij je bewust dat wat je in je leven tegenkomt een uitkomst is van alles wat je doet, voelt en denkt? Zowel de leuke als de minder leuke dingen? Sinds ik me bewust ben van de werking van de wet van aantrekking en manifestatie neem ik volledige verantwoordelijkheid voor de dingen die gebeuren in mijn leven. En de mensen die ik tegenkom.

Uitkering

Vanaf mijn 18e ontving ik een Wajong uitkering. Een uitkering voor jongeren die door mentale of fysieke problemen niet kunnen werken. Doordat ik op jonge leeftijd ziek werd (17 jaar) had ik recht op deze uitkering. Ik was depressief, had anorexia en flink ondergewicht. Hierdoor was het voor mij zowel mentaal als fysiek niet haalbaar om te werken.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik gebruik heb kunnen maken van deze uitkering. En dat het UWV mij al die jaren ondersteund hebben. Maar ik wilde niets liever dan volledig aan het werk kunnen, meedraaien in de maatschappij en het UWV gedag zeggen.

@Work

Toen ik gezond genoeg was om te kunnen studeren en werken, behaalde ik mijn fitness papiertjes. En ging aan het werk als fitnessinstructeur in de sportschool. Hier kwam ik er eigenlijk al achter dat loondienst toch niet zo mijn ding was. In het begin vind ik alles en iedereen leuk. Maar hoe langer mij gezegd wordt wat en wanneer ik iets moet doen, hoe harder ik ga schoppen. Ik werkte hier ook niet genoeg uur om de rekeningen mee te kunnen betalen. Dus een gedeelte werd nog aangevuld door mijn uitkering.

 

Toen ik stopte met werken bij de gym wilde ik mijn eerste coaching bedrijf oprichten. Mijn doel was hier voldoende inkomen mee te verdienen zodat ik mijn uitkering niet meer nodig had. Dit riep ik ook heel hard naar iedereen: uiteindelijk wil ik van mijn uitkering af! Ik kom wel van mijn uitkering af hoor! Dat gaat me wel lukken!

Ask and it’s given

Alleen heeft het universum altijd een ander plan van het hoe.

Zodoende stopte mijn uitkering, maar had ik een niet lopend coaching bedrijf waar ik geen inkomsten uit had.

Shit happens. Terug in loondienst.

Maar hier neem ik wel mijn volledige verantwoordelijkheid in. Ik riep namelijk tegen iedereen dat ik van mijn uitkering af wilde. En dat heb ik ook gemanifesteerd. Alleen niet helemaal op de manier zoals ik in gedachte had.

Mijn boodschap: be careful what you wish for.