fbpx

Marije Grift

Mental health

Lichter leven, part II

Ik geloof niet dat er een stappenplan bestaat naar geluk. Zelf ben ik meer van de ‘no nonsense’ way. Niet miepen, maar doen. Wil je je goed voelen? Voel je dan goed. Tuurlijk zijn er manieren die helpen om je beter te doen voelen. En daarmee je eigen energie frequentie te verhogen. En die jou helpen naar een lichter leven. Die wil ik ook zeker met je delen. Maar wat naar mijn idee echt helpt? Gewoon doen en zijn.

Wet van vibratie

Misschien ben je wel bekend met de wet van aantrekking. Dit is een van de universele wetten. Een andere wet is de wet van vibratie. Volgens deze wet is alles in beweging. Alles heeft een trilling. Zowel gedachtes, gevoelens als voorwerpen.

Je lichaam en geest hebben een vibratie. Deze wordt gecontroleerd door je gedachtes. Je gedachte patroon bepaalt de vibratie waar je in zit. Je mind activeert cellen in je brein die een vibratie op gang brengt in je lichaam en geest. Deze vibratie bepaalt wat je aantrekt. We doen dit de hele dag door.

Dit betekend dus dat als jij positief denkt dit brein cellen activeert op een hogere frequentie. En met de uitleg van hierboven je mind een positieve vibratie op gang brengt in je lichaam en geest. Die trilling bepaalt wat we aantrekken.

Maar dat is dus ook andersom. Als jij negatief denkt, wordt er een negatieve trilling op gang gebracht waardoor je datzelfde weer aantrekt.

Je zou kunnen zeggen dat het woord ‘gevoel’ is uitgevonden om ons bewustzijn te beschrijven van de vibratie waar we in zitten. Het is niet erg om je slecht te voelen, als je je hier maar niet aan vasthoudt.

De truc is dus om je goed te voelen. Zodat je ook fijne dingen in je leven aantrekt. Maar hoe doe je dat? Je goed voelen? En werken naar een lichter leven? In deze blog gaf ik eerder al wat voorbeelden. Maar ik deel er nog een paar met je.

Radicale acceptatie

Blijf niet hangen in pijn, een lage trilling. Wanneer je je verzet tegen een situatie ontstaat er weerstand. Je kan dan heel hard schoppen, maar dat verandert niets aan de realiteit. Verzetten tegen wat is, kost mega veel energie. Je blijft vast zitten in je gevoelens van boosheid of verdriet. En je blijft hangen in de pijn. Zonder dat dit iets aan de situatie verandert.

Je hebt niet altijd invloed op alle situaties in je leven. Waar je wel invloed op hebt, is de manier waarop je reageert. Een manier hierbij is radicale acceptatie. Je accepteert het moment, nu zoals het is. Waarbij het eens zijn met de situatie iets anders is.

Op het moment dat je accepteert, stop je met ertegen te vechten. Stop je met verzetten. En ervaar je een lichter gevoel in je hoofd. Je kunt nog steeds gevoelens ervaren van boos zijn, verdrietig of teleurgesteld. Maar je haalt wel de pijn van het niet accepteren weg waardoor je het niet erger maakt voor jezelf. Je kan dus kiezen voor gedachtes met een hoge trilling.

Erken de emotie, shift naar een positieve vibe en richt je op de fijne dingen.

Wet van polariteit

Een andere universele wet is de wet van polariteit. Deze wet stelt dat alles tweedelig is. Alles heeft een tegenovergestelde. Koud en warm. Hoog en laag. Goed en fout.

Elke ‘slechte’ situatie heeft dus ook iets goeds in zich. Je moet er alleen soms even naar zoeken. Dus hoe zwaar je leven misschien nu voelt. Er is ook iets goeds aan die situatie. Probeer daar je focus op te leggen. De gedachte dat er niets goeds is in de wereld, zal je alleen maar meer van die negativiteit opleveren.

Het kan lastig zijn om het goede te zien als je je in een uitdagende situatie bevindt. Het leven is soms niet makkelijk. We zijn ook een soort van geprogrammeerd voor slecht nieuws. We worden erdoor aangetrokken, omdat we ons zelf in een lage trilling bevinden. Maar als je je dat realiseert, kun je dus anders kiezen. En de controle en verantwoordelijkheid over je eigen gedachtes en focus terug pakken. Dit brengt me ook op het volgende:

Consumeer gedrag

Wat consumeer je de hele dag? En dan heb ik het niet alleen over voeding. Wat neem je de hele dag tot je? Kijk je het nieuws? Vergelijk je jezelf met anderen op Instagram? Welke berichten lees je op Facebook? Klaag je veel met je vriendinnen? Dit zijn wat voorbeelden.

Ik ben zelf gestopt met het kijken naar en lezen van het nieuws. Er kwam zoveel shit en narigheid voorbij. Het is niet dat ik mijn kop in zand steek. Ik weet dat er veel ellende is. Dat wil alleen niet zeggen dat ik het ook elke dag wil zien. En de belangrijkste dingen, krijg ik toch wel mee via mensen uit mijn omgeving of Social Media.

Go all in

Elke ochtend kies ik er bewust voor om mij die dag gelukkig te voelen. Deze intentie zet ik elke ochtend uit. Klaar met dat gemiep in mijn hoofd. Wees maar gewoon.  Dit wilt niet altijd zeggen dat ik de hele dag blij ben. Of nooit sombere gedachtes heb. Maar het helpt me wel herinneren dat ik elke keer weer opnieuw kan kiezen voor een andere gedachte of feeling. En niet in die pijn te blijven hangen. Ik zeg dus niet dat je niet somber mag zijn. Of je even niet fijn mag voelen. Maar wel dat je dit weer kan loslaten zodat het niet de overhand krijgt.

Zo zijn er nog meer dingen om je energiefrequentie te verhogen. Denk aan iets leuks, doe iets aardigs voor een ander of help iemand met boodschappen doen. Doe iets creatiefs zodat de energie weer goed kan gaan stromen. Kom in beweging, ga dansen! Bedenk iets waar je dankbaar voor bent. Focus niet op wat je niet hebt, maar op wat je wél hebt. Je kunt je niet slecht voelen als je aan iets denkt waar je dankbaar voor bent.